Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Veilige cloud-opslagdienst SpiderOak verlaagt prijzen

Cloud-opslagdienst SpiderOak biedt vanaf vandaag veel meer opslagruimte aan voor hetzelfde bedrag. De dienst biedt nu 1 terabyte aan opslagruimte aan voor slechts 10 euro per maand. Dat is bijna net zoveel als je voor concurrerende diensten zoals Google Drive of Dropbox betaalt.
SpiderOak is een cloud-opslagdienst zoals Drive of Dropbox, maar in tegenstelling tot die voorgangers slaat SpiderOak alle bestanden versleuteld op. Die zijn alleen met het wachtwoord van de gebruiker te ontgrendelen, waardoor zelfs SpiderOak zelf niet bij je bestanden kan kijken. Daarmee zijn je files ook veilig voor bijvoorbeeld de politie als die inzage in je bestanden willen hebben.

Alles of niets

De dienst biedt nu alleen nog maar een gratis variant aan waarbij je 2 GB aan bestanden kwijt kunt, maar voor 12 dollar per maand (€ 10,50) krijg je 1,000 gigabyte om op op te slaan. Dat is net zoveel als je voor Dropbox betaalt, en slechts iets meer dan Google Drive kost.

Apps

SpiderOak heeft, net als de concurrenten, verschillende apps voor smartphones en tablets, en voor de desktop. Er is ook een webclient beschikbaar, maar als je die gebruikt werkt de versleuteling van bestanden niet meer.

Prijzenoorlog

Een aantal grote bedrijven zijn de laatste maanden verwikkeld in een prijzenoorlog in de cloud-opslag. Dropbox en Google Drive verlaagden hun prijzen onlangs nog, en de diensten bieden steeds meer ruimte aan.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Online opslag

Tags: Dropbox, Spideroak, Google Drive, Cloud, Cloudopslag

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie