abonneren

Veel problemen met Windows Phone 8

Windows Phone 8 lijkt een valse start te hebben gehad. Het mobiele besturingssysteem blijkt niet bepaald vlekkeloos te werken. De fora van de Microsoft, HTC en Nokia staan vol met klachten over bijvoorbeeld spontane uitval.

Er werd veel verwacht van Windows Phone 8. Het mobiele besturingssysteem zou bij een verbetering van Windows Phone 7.5 Mango wel eens hoge ogen kunnen gooien, was de gedachte. Helaas blijkt nu dat Windows Phone 8 nog niet helemaal klaar voor release was, gezien het aantal klachten dat binnenkomt op de fora van HTC, Nokia en Microsoft.

Uitvalsklachten

De gebruikers klagen massaal steen en been over het spontaan uitvallen van hun Windows Phone 8 smartphones. Ook herstarten de Windows Phone 8 toestellen zich soms uit het niets. Ook zijn er klachten over de simkaart die niet meer gezien wordt door het toestel, een slechte batterijduur en zitten er gebruikers vast op hun startscherm of ervaren haperingen.

Ook de review-exemplaren van HTC bij onze Belgische zustertitels ZDNet, Clickx, PC Magazine en FWD Magazine vertonen gebreken. Het zou in die gevallen niet gaan om definitieve winkelversies van de toestellen, maar dezelfde bugs steken ook in de versies uit de winkel de kop op.

Toestel of OS?

De vraag rijst direct of de problemen in het toestel of het mobiele besturingssysteem Windows Phone 8 zitten. Het antwoord lijkt te zijn dat het OS van Microsoft het probleem is. Verschillende toestellen zoals de Nokia Lumia 920 en de HTC 8X hebben immers dezelfde problemen.

Een officiële verklaring van Microsoft en fabrikanten ontbreekt nog. Hopelijk zal de volgende update de problemen oplossen, maar wanneer die dan uit zou komen is de grote vraag.

Bron: IT Professional

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Windows Phone

Tags:

Laatste reactie