abonneren

‘Veel Android-toestellen zijn beter dan de iPhone’

De Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Reports heeft een serie tests losgelaten op de huidige generatie smartphones. Android-toestellen zijn dit jaar voor het eerst de iPhone duidelijk voorbijgestreefd.

Consumer Reports is een consumentenorganisatie die vergelijkbaar is met onze Consumentenbond. Deze organisatie heeft dit jaar weer een aantal smartphones uit het topsegment aan tests onderworpen en daarbij is de nieuwe Iphone niet boven komen drijven, zoals in het verleden wel vaak het geval was.

Niet eens in de top 3

Zo staat de iPhone 5 in lijst smartphones van Verizon niet eens in de top 3. De Motorola Dropid Razr Maxx, de Motorola Droid Razr HD en deSamsung Galaxy S III staan in die volgorde boven Apple’s smartphone.

Ook in het rijtje van T-mobile is de iPhone 5 niet te bekennen in de top 3. Daar voert de Samsung Galaxy S III de lijst aan, gevolgd door de HTC One S en de Samsung Galaxy Note II.

Brons voor iPhone

Maar ook bij providers AT&T en Sprint is de iPhone niet het toptoestel onder de vlaggenschepen. De iPhone 5 staat in beide lijstjes op een bescheiden derde plek.

De verschillen tussen de telefoons zijn echter niet bepaald groot en verschillen vaak maar een enkel punt. Toch toont dit wel enigszins aan dat de beste smartphones inmdidels niet al te veel meer voor elkaar onder doen.

Bron: Business Insider

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Iphone 5, consumentenorganisatie, android-toestellen, consumer report