abonneren

'Veel Android-toestellen krijgen maandelijkse security-patches niet'

Krap 30 procent van alle Android-toestellen die momenteel in gebruik zijn, krijgen de nieuwste security-patches van Google niet. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het bedrijf.

Het betreft dan smartphones die een Android-versie láger dan Android 4.4.4 draaien, wat in totaal zo'n 420 miljoen toestellen zijn. Deze gebruikers wordt aangeraden om een nieuwere versie van Android te installeren.

Maandelijks?

Google brengt sinds het Stagefright-lek maandelijks veiligheidsupdates uit voor zijn Nexus-smartphones en hoopt dat andere fabrikanten snel volgen. In de praktijk blijkt echter dat er vaak vertraging tussen zit.

Hoewel smartphone-fabrikanten hun toestellen graag up-to-date houden, kost het vaak veel tijd om nieuwe updates klaar te stomen voor de verschillende modellen. Eerst moet getest worden of er niets stuk gaat.

Malware

Aan de andere kant merkt Google ook op dat het aantal mobiele malware-infecties is afgenomen. De kans dat Android-gebruikers besmet raken in de Play Store is met de helft afgenomen ten opzichte van een jaar geleden.

App die op een andere manier het toestel binnendringen (zoals via malafide websites) hebben ook telkens minder kans van slagen, met name omdat Google extra heldere waarschuwingsboodschappen heeft geïmplementeerd.  

Bron: Android Security 2015 Year In Review (pdf)

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Android, Security

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord