abonneren

Valve stelt komst Steam Machine uit tot 2015

De spelcomputer van Valve - de Steam Machine - komt in de loop van 2015 uit. Dat heeft Valve laten weten. Het bedrijf zegt meer tijd nodig te hebben voor de ontwikkeling van de controller. De game-console zou eigenlijk dit jaar al op de markt komen.

De vertraging met de Steam Machine heeft waarschijnlijk ook impact op andere fabrikanten die gelicenseerd zijn om eigen varianten van de Steam Machine te maken. Het gaat onder meer om GigaByte, Alternate, Maingear en Zotac.

Steam zegt meer tijd nodig te hebben om de controller - die wordt gebrukt om games op de Steam Machine aan te sturen - verder te testen en verbeteren. Steam gebruikt nu draadloze controllers die uitgebreid worden getest door gamers en professionele game-ontwikkelaars, maar is nog niet helemaal tevreden met de prestaties.

Linux
De Steam Machine is een op Linux gebaseerde game-console. In de app store van Steam zijn momenteel 474 games beschikbaar die werken op deze Linux-software. Dit zijn vooral bestaande games voor de Steam-versie voor Windows, die zijn geport om te werken onder Linux.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Overig

Tags: game-console, steam

Nieuws headlines

Laatste reactie