Vaio Phone Biz ondersteunt Windows Continuum

Wil je Windows Continuum proberen, dan ben je vooralsnog aangewezen op een Lumia 950 of 950 XL. Langzaam maar zeker ondersteunen meer smartphones de functie, waaronder straks ook de Vaio Phone Biz.

Vaio is als merk vooral bekend van laptops van Sony, maar de Vaio Phone Biz staat daar helemaal los van. Het is een midrange toestel met een Snapdragon 617-processor, die trager is dan het 808-model in de Lumia 950. 

Of dat dan wel goed werkt met Windows Continuum, is nog even de vraag. Uit onze tests bleek de krachtigere Lumia 950 XL zich dikwijls te verslikken in de functie, die van je smartphone een volwaardige pc wil maken.

Verder heeft de Vaio Phone Biz een 5,5-inch LCD-scherm (1080p), 3 GB RAM en een 13 megapixel-camera aan de achterzijde. Het besturingssysteem is Windows 10 Mobile, zoals je ondertussen vast doorhad. 

Windows 10 Mobile

Vaio is daarmee een van de eerste bedrijven die buiten Microsoft een Windows 10-toestel op de markt brengt. Ook Acer waagt zich er aan met de Jade Primo. Plannen om de Vaio Phone Biz buiten Japan uit te brengen, zijn er echter nog niet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten