Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Usb-stick oorzaak dodelijk vliegtuigongeluk

Een usb-stick lijkt de oorzaak te zijn van de grootste vliegramp in Spanje. Dat is de conclusie die El Pais en de USA Today trekken uit een 12.000-pagina-tellend rapport over de ramp. De piloot, die aanvankelijk gezien werd als de schuldige, wordt hiermee vrijgesproken.In 2008 stortte Spanair vlucht 5022 neer, waarbij 154 mensen om het leven kwamen.
Aanvankelijk werd gedacht aan verkeerd handelen van de piloot, maar uit onderzoek is gebleken dat een geïnfecteerde usb-stick de oorzaak van de ramp blijkt te zijn. Een trojan op deze usb-stick heeft het computersysteem in de controletoren van de vliegmaatschappij zodanig vertraagd en in de war geschopt, dat het automatische waarschuwingssysteem niet kon ingrijpen. De computer heeft door de trojan geen alarm geslagen bij drie gedetecteerde problemen.

Experts waarschuwen al langer voor het gebruik van usb-sticks en andere media van buitenaf op kritische computersystemen. Zij blijken nu gelijk te krijgen.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie