abonneren

Upgrade naar Windows Phone 8 onduidelijk

Windows Phone 8 moet dit jaar uitkomen. Echter: het er gaan nu geruchten de ronde dat het upgraden van Windows Phone 7 naar 8 niet mogelijk is. Dat zou niet prettig zijn voor de huidige gebruikers die net een nieuw toestel hebben.

Volgens een betrouwbare bron van The Verge - een groot techblog - een bron die dicht bij Microsoft staat, is het niet mogelijk om een update te krijgen van Windows Phone 7 naar Windows Phone 8. Dat zou vrij desastreus zijn voor bezitters van bijvoorbeeld een Nokia Lumia 900. Een dure telefoon. 

Helaas - en apart genoeg - heeft Microsoft zelf niet gereageerd op dit gerucht. Het enige wat zij zeggen is: alle apps blijven werken. Maar dat zegt niets over upgrades. 

"We hebben publiekelijk bekendgemaakt dat alle huidige apps in onze marketplace zullen blijven draaien op de volgende versie van het Windows Phone besturingssysteem. Buiten dat hebben wij niets te melden over onze toekomstige releases", aldus Microsoft. Dat is wellicht alleen maar olie op het vuur.

Echter: er zijn weer mensen die zeggen dat het wel kan. Bijvoorbeeld Nuno Silva die via engadget laat weten dat het wel mogelijk is. Het is een evangelist volgens zijn LinkedIn-profiel. Hij meldt dat ook de eerste generatie Windows Phones gewoon een update krijgen. 

Vooralsnog is het afwachten of telefoons een update naar Apollo krijgen. Wij zouden het persoonlijk niet slim vinden om alle huidige toestellen over te slaan. 

Bron: The Verge

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Phone

Laatste reactie