abonneren

Updaten Windows 10 verplicht voor Home-gebruikers

Waar veiligheidsupdates in het verleden nog optioneel waren, worden ze in Windows 10 verplicht gedownload en geĆÆnstalleerd. Tenminste, bij Home-gebruikers. Ze kunnen dat proces niet meer uitstellen tot later, of helemaal negeren.

Dat meldt onder meer The Verge. Windows 10 Home-bezitters hebben twee opties: updates downloaden, installeren en de computer automatisch opnieuw opstarten (wanneer je deze niet actief gebruikt) of downloaden, installeren en zelf kiezen wanneer te herstarten.

Microsoft kan de updates aanbieden zonder waarschuwing vooraf. Je gaat hiermee akkoord zodra je de gebruiksvoorwaarden van Windows 10 accepteert. In Windows 8.1 hebben gebruikers meer opties, waaronder het nooit checken naar updates en zelf bepalen wanneer het downloaden het beste uitkomt.

Goeie zaak?

Hoewel het downloaden van potentieel grote updates wellicht niet altijd gelegen komt, wil Microsoft voorkomen dat gebruikers belangrijke veiligheidsupdates missen. Windows 10 Pro- en Enterprise-gebruikers (veelal bedrijven) krijgen meer controle over de updates, zodat IT-afdelingen de bedrijfssoftware er op af kunnen stemmen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: 10

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord