abonneren

Update Windows Phone app voor Mac OS

Microsoft heeft de Windows Phone app verbeterd voor Mac OS. Met deze app moet het synchronisatieprobleem van Windows Phone 8 met de Mac verholpen zijn.

Mac-fans kunnen met de nieuwe Windows Phone app eindelijk hun Windows Phone 8 smartphone synchroniseren. Eind oktober verscheen een update van de Windows Phone app voor de Mac in de Apple App Store. Windows Phone gebruikers kunnen met deze app bestanden als muziek, films, tv-programma's en podcasts synchroniseren met hun Mac. Deze synchronisatiefunctie werkte goed voor Windows Phone 7.5 smartphones, maar de toestellen met Windows Phone 8 crashten regelmatig.

Nokia Lumia
Met deze update zijn deze crashes verleden tijd, schrijft Andrew Orlowski van The Register. Orlowski gebruikt een Nokia Lumia Windows Phone 8 in combinatie met een Mac. Hij had zijn smartphone de afgelopen twee maanden maar één keer kunnen synchroniseren met zijn Mac.

De bestanden op Windows Phone 8 smartphones kunnen direct worden overgezet naar pc, maar bij de Mac kan dit niet zonder app. Dat was erg vervelend voor mensen met een Mac. De foto- en (HD)-videobestanden moesten op de smartphone blijven staan en namen daardoor behoorlijk wat ruimte in beslag.

Met de nieuwe Windows Phone app moet deze problemen voorgoed zijn opgelost. De app kan foto's en video-opnames direct importeren in iPhoto. Andersom moeten vanaf de Mac ook bestanden kunnen worden overgezet naar de smartphone via Finder.

Bron: The Register

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Mac OS, Iphoto