abonneren

Update voor Ipad maakt cameragebruik onmogelijk

Een update voor het besturingssysteem iOS 4.2 voor de iPad heeft een veranderingen doorgevoerd, waardoor het niet meer mogelijk is bepaalde apparaten aan te sluiten.Na de update is er voor de aangesloten apparaten minder stroombeschikbaar. Via Apple's iPad Camera Connection Kit kon men verschillende apparaten aansluiten op de iPad die niet officieel door Apple worden ondersteund.
Apple heeft de stroomtoevoer door het kabeltje softwarematig beperkt tot 20mA (was 100mA), wellicht om het stroomverbruik van de iPad te beperken.

Helaas heeft dit ook een nadelig effect omdat een heleboel digitale camera's en sommige andere apparaten zoals microfoons niet meer aangesloten kunnen worden op de iPad. Ook al worden die wel officieel ondersteund; ze krijgen gewoonweg niet genoeg stroom. Zelfs Apple's eigen usb-toetsenbord kan nu niet meer op de iPad worden aangesloten.

Het is nog niet bekend of Apple dit nu bewust zo heeft gedaan of dat het om een bug gaat. Heb je dus een camera die geen eigen stroomvoorziening heeft, dan heb je grote kans dat hij niet meer werkt op de iPad met versie 4.2 van iOS.

Via: 9to5 Mac

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie