abonneren

Update voor Ipad maakt cameragebruik onmogelijk

Een update voor het besturingssysteem iOS 4.2 voor de iPad heeft een veranderingen doorgevoerd, waardoor het niet meer mogelijk is bepaalde apparaten aan te sluiten.Na de update is er voor de aangesloten apparaten minder stroombeschikbaar. Via Apple's iPad Camera Connection Kit kon men verschillende apparaten aansluiten op de iPad die niet officieel door Apple worden ondersteund.
Apple heeft de stroomtoevoer door het kabeltje softwarematig beperkt tot 20mA (was 100mA), wellicht om het stroomverbruik van de iPad te beperken.

Helaas heeft dit ook een nadelig effect omdat een heleboel digitale camera's en sommige andere apparaten zoals microfoons niet meer aangesloten kunnen worden op de iPad. Ook al worden die wel officieel ondersteund; ze krijgen gewoonweg niet genoeg stroom. Zelfs Apple's eigen usb-toetsenbord kan nu niet meer op de iPad worden aangesloten.

Het is nog niet bekend of Apple dit nu bewust zo heeft gedaan of dat het om een bug gaat. Heb je dus een camera die geen eigen stroomvoorziening heeft, dan heb je grote kans dat hij niet meer werkt op de iPad met versie 4.2 van iOS.

Via: 9to5 Mac

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord