Update tegen Stagefright-lek komt naar veel Android-toestellen

Google is de uitrol gestart van een update die het Stagefright-lek moet dichten. Miljarden Android-toestellen zouden daar kwetsbaar voor zijn. De zoekgigant noemt dit dat ook de grootste gecoördineerde software-update ooit.

Honderden miljoenen toestellen krijgen de update aangeboden, zo legt Google's Adrian Ludwig uit tijdens een conferentie op de Black Hat-beurs te Las Vegas.

Eerst zijn de Nexus-smartphones van Google zelf aan de beurt, waarvan sommige gebruikers de update al hebben ontvangen. Snel volgen daarna toestellen van Samsung, Motorola, HTC, LG, Sony en 'honderden andere fabrikanten'.

Bijna alle Android-toestellen kwetsbaar

Stagefright maakt 95 procent van alle Android-toestellen kwetsbaar voor aanvallen, die uitgevoerd worden via de videospeler van het mobiele besturingssysteem. Via die weg kan kwaadaardige code worden geïnjecteerd.

Smartphonemakers hebben tevens beloofd om voortaan maandelijks veiligheidsupdates naar eindgebruikers te pushen. Betere samenwerking is wat dat betreft zeker nodig, want er zijn nogal wat verschillende Android-smartphones.

Bron: The Register

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: android, stagefright