abonneren

Update BlackBerry 10 verlengt batterijduur

BlackBerry heeft de eerste update uitgebracht voor de BlackBerry Z10 smartphone. Deze update moet de batterijduur verlengen, de prestaties verbeteren van multimedia en apps van derden, en brengt nieuwe features voor de agenda en contacten.

De nieuwe firmware biedt oplossingen voor de feedback die consumenten afgelopen maand hebben gegeven, meldt Slashgear. BlackBerry heeft meer dan 60 oplossingen bedacht die klachten moeten oplossen die de afgelopen maand binnenstroomden. Een van de belangrijkste veranderingen in de firmware is het aanpakken van de batterijduur.

De Z10 bleek het volgens klanten op een batterijlading minder lang uit te houden dan verwacht. Vaak kon de smartphone niet de hele dag worden gebruikt, wat natuurlijk funest is voor de zakelijke gebruikers waarvan BlackBerry het vooral moet hebben. 'De zware gebruikers zouden vooral een langere gemiddelde levensduur per batterijlading moeten zien', claimt BlackBerry. Maar het bedrijf geeft niet aan welke veranderingen precies zijn aangebracht.

Daarnaast zou de camera na de update betere, helderder foto's moeten maken. Gebruikers klaagden dat de foto's te donker werden bij opnames met weinig licht. Verder zijn er verbeteringen aangebracht bij het maken en registreren van telefoongesprekken. Contacten uit online databases kunnen gemakkelijker worden overgezet. En voor gebruikers van Google Calendars is een bug opgelost.

Het afspelen van video in de browser is verder verfijnd, evenals de app omgeving voor derde partijen. In maart moeten nieuwe titels als WhatsApp beschikbaar komen voor BlackBerry.

De download van de nieuwe firmware bedraagt 150 megabyte. Gebruikers krijgen vanzelf een melding op het toestel dat de update beschikbaar is. Deze kunnen zij dan via het mobiele netwerk of wifi downloaden. Via wifi geniet uiteraard de voorkeur om de kosten van het mobiele abonnement binnen de perken te houden.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones, Blackberry Z10

Laatste reactie