abonneren

Uitgelekte video laat vierkante Blackberry Passport zien

Er is een video opgedoken van de bijzonder vierkante telefoon van Blackberry. In het uitgelekte filmpje is te zien hoe het strak vierkante apparaat eruit komt te zien. Vooral het toetsenbord is opvallend.

Vorige maand werd al bekend dat Blackberry met een nieuwe telefoon zou komen, de Blackberry Passport. Het toestel krijgt een vierkante vorm, omdat ontwerper Research In Motion meent dat dat formaat de 'IMAX van de productiviteit' kan worden.

Promotievideo

Nu zijn de eerste beelden van de telefoon opgedoken. Een medewerker van de Britse telecomwinkel Carphone Warehouse heeft per ongeluk een promotievideo online gezet waarin het apparaat te zien is. De video werd snel offline gehaald, maar werd door een aantal personen nog snel gedownload.



In de video is te zien dat het toestel net zo breed als hoog is, wat volgens Blackberry logischer is voor het lezen van lange teksten.

Opvallend toetsenbord

Het opvallendst is het toetsenbord dat onderaan het scherm zit. Dat is uiteraard breder dan bij een 'gewone' smartphone, wat makkelijker moet zijn tijdens het typen van berichten. Bovendien heeft het toetsenbord een soort swipe-functie, waarbij de gebruiker door te schuiven het keyboard kan gebruiken als een trackpad. Zo kan het scherm bestuurd worden en kan er makkelijker in teksten geselecteerd worden.

Specs

Uit eerdere berichten werd al meer bekend over de specs van het toestel. Het apparaat zou een camera hebben van 10 megapixels en een quadcore processor van 2,3 GHz. Het scherm zou een resolutie hebben van 1440 x 1440 pixels, met een pixeldichtheid van 480 pixels per inch).

Het apparaat wordt verder gemaakt van roestvrij staal en heeft een strakke afwerking. Het is nog onduidelijk wanneer het toestel precies op de markt komt en wat het dan gaat kosten

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Passport

Nieuws headlines

Laatste reactie