Uitgelekte Lumia 920 toont Windows Phone 8.1

Een 28-jarige man die een Lumia 920 op eBay kocht was verrast door allerlei nieuwe functies die in de Windows Phone-versie zaten. Het bleek dan ook Windows Pone 8.1 te zijn, waarvan hij vervolgens diverse screenshots publiceerde.

Reddit-gebruiker ChinaMan28 meldde dit weekend dat hij een Lumia 920 op eBay had aangeschaft die er ‘anders uitzag’ dan reguliere Windows Phone 8-toestellen. Bij ontvangst merkte hij dat de Lumia verschillende nog onbekende softwarefuncties aan boord had, waarvan hij screenshots op zijn Flickr-account publiceerde.

Uit een interview met The Verge blijkt dat ChinaMan28, in het echte leven Jeremiah Wong, korte tijd later een telefoontje kreeg van Microsoft. Wong had in één van de screenshots per abuis zijn telefoonnummer getoond en het softwarebedrijf belde om de telefoon weer terug te krijgen.

Microsoft vroeg Wong weliswaar om de screenshots van Flickr te halen, maar bood hem ook aan om de kosten van de aankoop te vergoeden en hem een vervangend toestel toe te sturen.

“Ik was ongelofelijk verbaasd over het gebrek aan intimidatie en zelfs meer verrast over hun welwillendheid”, zei hij tegen de techsite.

Tipje van de sluier
In de gepubliceerde screenshots zijn onder meer het notificatiecentrum te zien dat eigenlijk in Windows Phone 8 had moeten zitten. Ook te zien: een verbeterd multitaskscherm, de mogelijkheid om apps te sorteren op gebruiksfrequentie, een verbeterde kalender en bètaversies van apps, waarvan één exemplaar ‘beta Blue’ in de naam had staan.

Het is nog lang niet zeker dat de gelekte functies ook daadwerkelijk zullen worden toegevoegd aan de volgende update van Windows Phone, maar we hopen dat we dat te weten komen tijdens BUILD, Microsofts jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie. Bij dit evenement toont het bedrijf uit Redmond officieel Windows 8.1 en we hopen dat het bedrijf hier ook Windows Phone 8.1 zal openbaren.

Geschreven door: Rowald Pruyn op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: lumia, windows phone 8.1, lumia 920