abonneren

Ubuntu prefereert Unity als gui in plaats van Gnome

De ontwikkelaars van Ubuntu kiezen de nieuwe gebruikers-interface Unity, voor de volgend jaar april te verschijnen desktopversie van Ubuntu 11.04.
Dit is een gevolg van de vertragingen die zijn ontstaan in de ontwikkeling van de tot nu toe in Ubuntu standaard gebruikte gebruikersinterface Gnome.

Unity is een nieuwe opensource-project dat werkt aan een eenvoudige gebruikersinterface met drie dimensionale weergave. Afgezien dat de ontwikkelingen aan het in de Linuxwereld populaire Gnome niet snel genoeg gaan voor Ubuntu, voldoet Unity veel beter aan de wensen waaraan een gebruikersvriendelijke gebruikersinterface zou moeten voldoen, aldus Mark Shuttleworth. Mark Shuttleworth is de oprichter van het bedrijf Canonical, dat de ontwikkeling en distributie van Ubuntu in beheer heeft.

De volgende versie van Ubuntu, genaamd Natty Narwhal (11.04), krijgt de Unity Shell. Voor die systemen die de benodigde grafische hardware hebben, in drie-dimensionale uitvoering en anders in twee-dimensionale uitvoering. De De Gnome Foundation, die de ontwikkelingen van het opensource-project onder beheer heeft en Canonical, hebben een onder sterk toenemende spanning staande relatie, die een gevolg is van de meningsverschillen over ontwikkelingen aan de Gnome Shell.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Laatste reactie