Ubuntu Edge-smartphone wordt stuk goedkoper

Ubuntu heeft harde maatregelen genomen om zijn Ubuntu Edge-smartphone gefinancierd te krijgen. De prijs van de smartphone is verlaagd van $775 naar $695. Of de prijsverlaging genoeg is om het totaalbedrag voor de Edge te financieren valt nog te bezien; de interesse in de Edge is inmiddels tanende.

Ubuntu probeert de Edge te financieren door middel van een campagne op crowdfundingsite Indiegogo, waar het bedrijf 32 miljoen dollar hoopt binnen te slepen. Inmiddels is de helft van de campagnetijd verstreken en de teller staat op slechts 9 miljoen. Door de prijs van de Edge te laten zakken hoopt Ubuntu meer backers te werven. Waarschijnlijk is dit ijdele hoop, want bij campagnes wordt verreweg het meeste geld in de eerste paar dagen opgehaald. Wie $775 betaald heeft voor de Edge krijgt het prijsverschil terug, als het project zijn doelstelling niet haalt krijgt iedereen zijn inleg sowieso terug.

De Ubuntu Edge is een smartphone die zowel Android als Ubuntu draait. Het interessante aan de Edge is dat hij als volwaardige Ubuntu-computer te gebruiken is, door hem op een monitor aan te sluiten. De hardware is verder gemiddeld voor een huidige smartphone: een dual- of quadcore processor, 4 GB geheugen, een 4,5-inch 1280x720-scherm, 8-megapixel camera aan de achterzijde en 2-megapixel camera aan de voorzijde. Wel biedt de Edge meer opslagcapaciteit dan we gewend zijn: 128 GB.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten