abonneren

‘Ubisoft-DRM misbruikt door malware’

De DRM-beveiliging op games van Ubisoft zou open staan voor misbruik. Beveiligingsonderzoeker Tavis Ormandy ontdekte een browserplugin die door sites met malware misbruikt kan worden.

Beveiliging van games is altijd een moeilijk onderwerp. Hoe meer beperkingen er op het gebruik gesteld worden, hoe bozer gamers worden. Tegelijkertijd is dat een effectieve manier om illegale verspreiding tegen te gaan en te zorgen dat game-uitgevers voldoende inkomsten overhouden. Ubisoft heeft hier nog al eens miskleunen begaan, zoals de eis om constant online te zijn tijdens het gamen en het gebruik van het aan malware grenzende StarForce.

De huidige versie van Ubisofts beveiliging ligt nu onder vuur. Travis Ormandy ontdekte dat Ubisoft-titel Assassin’s Creed Revelations een browserplugin installeert voor de Uplay-launcher. Deze plugin kan door willekeurige websites gebruikt worden om programma’s uit te voeren. Het gaat daarbij niet alleen om Ubisoft-games, maar alle programmatuur die op de pc aanwezig is. Ubisoft heeft het lek nog niet bevestigd, maar Mozilla overweegt al om de plugin te blokkeren in Firefox.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Security

Tags: games, Ubisoft, Uplay, hacks

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord