U Ultra en U Play zijn HTC's nieuwe smartphones

HTC heeft op een eigen persconferentie twee nieuwe smartphones aangekondigd. De HTC U Ultra is een high-end toestel met dual display, de U Play is een meer speelse versie. Beide telefoons liggen begin maart in de Nederlandse winkels.

 

HTC U Ultra

De U Ultra krijgt een 5.7 inch Quad HD-scherm, met bovenin een extra ingebouwd tweede scherm van 2 inch. Op dat scherm kunnen notificaties of app-shortcuts getoond worden, omdat het altijd aan staat. Binnenin doet een Snapdragon 821 zijn werk. De Ultra wordt uitgegeven in twee modellen, een van 64GB en een van 128GB. Beide modellen hebben 4GB werkgeheugen en zijn uit te breiden met een microSD-kaart. Alles wordt van stroom voorzien voor een accu van 3.000 mAh. 

Opvallend is dat de camera aan de achterkant een lager aantal megapixels heeft dan de frontcamera (12MP om 16MP). De hoofdcamera biedt echter wel voldoende voordelen: de UltraPixel-techniek, lasergestuurde autofocus, optische beeldstabilisatie en de mogelijkheid tot het schieten van video's in 4K en slow motion. 

 

 

HTC U Play

De U Play is in bijna alles een net iets lichtere versie van de Ultra. Het scherm is met 5.2 inch wat kleiner, de telefoon komt met 32 of 64GB (uitbreidbare) opslagruimte en respectievelijk 3 en 4GB RAM. De octacore-processor is iets minder krachtig, de camera heeft wat minder features en de batterij gaat op papier minder lang mee - al hoeft dat gezien de mindere specs helemaal niet zo te zijn. De camera aan de voorkant is juist iets beter dan die in de Ultra. 

 

Prijs en beschikbaarheid

De HTC U Ultra en U Play komen beide op 2 maart in Nederland beschikbaar. Exacte prijzen zijn nog niet bekend, maar in de Verenigde Staten is het toestel al wel verkrijgbaar voor omgerekend 705 euro.

Geschreven door: Daan Doedens op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: htc, smartphones, u ultra, u play