abonneren

Twitteren met behulp van Google en Twitter in Egypte

De afgelopen dagen lag het internet in Egypte volledig plat. Google en Twitter slaan de handen ineen om de mensen een communicatieplatform te bieden.

Vorige week nam Google SayNow over, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het gebruik van gesproken tekst in sociale media. Gecombineerd met de ontwikkelingen in Egypte bracht dat de ontwikkelaars van Google op het idee van een ‘speak-to-tweet'-dienst, waarmee iedereen kan twitteren door het plegen van een simpel telefoontje.

Een klein team van ingenieurs van Twitter, Google en SayNow maakte het afgelopen weekend overuren om het plan uit te voeren. Het systeem is inmiddels operationeel en iedereen kan twitteren door een voicemail in te spreken via een van de internationale nummers (+16504194196, +390662207294 of +97316199855).

De gesproken tweets worden omgezet naar leesbare tekst en automatisch voorzien van de toevoeging #egypt. Hiervoor is dus geen internetverbinding nodig. De berichten zijn ook te beluisteren door het draaien van een van de telefoonnummers, of via twitter.com/speak2tweet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: