abonneren

Twitter wil tweets offline beschikbaar maken

Twitter kijkt naar de mogelijkheid om berichten ook offline leesbaar te maken. Het sociale netwerk neemt daarvoor een bedrijf genaamd Zipdial over. Het Indiase bedrijf specialiseert zich in mobiele communicatie met klanten en bezit alle technologie om tweets zonder internetverbinding leesbaar te maken.

De overname van Zipdial werd aangekondigd op Twitters eigen blog.

Met behulp van Zipdial kunnen gebruikers naar een uniek nummer bellen en na een enkele keer overgaan weer ophangen. Er zijn zo geen kosten verbonden aan het bellen, maar de gebruiker abonneert zich zo wel op de tweets van een persoon of bedrijf.  Deze ontvangt men vervolgens via een sms. Hiermee wordt Twitter toegankelijk voor veel meer mensen. Vooral in gebieden waar weinig tot geen internetverbinding is kan dat handig zijn.

Indiase markt

Het Indiase bedrijf past prima in de bedrijfstactiek van Twitter, dat opzoek was naar uitbreiding in India. Twitter ziet het land als één van de groeiende wereldregio’s en hoopt daar miljoenen mensen te verbinden. Met de overname van Zipdial opent Twitter ook meteen een nieuw kantoor in het Indiase Bangalore.

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: India, zipdial, Internetverbinding