Twitter stopt versleuteling privéberichten

© CIDimport

Twitter stopt versleuteling privéberichten

Geplaatst: 19 maart 2014 - 13:54

Aangepast: 17 november 2022 - 08:49

Redactie ID.nl

Twitter stopt met een project waarbij het persoonlijke berichten zou versleutelen. De DM's, die gebruikers privé naar elkaar kunnen versturen op het sociale netwerk, zouden daarmee veilig zijn tegen hackers of inlichtingendiensten.

Dat is jammer, omdat Twitter één van de weinige tech-bedrijven was die actief tegen de afluisterpraktijken van de inlichtingendiensten optrad. Het bedrijf weigerde altijd met controversiële NSA-programma's als PRISM mee te werken, en vocht altijd hard tegen ongefundeerde verzoeken om data op te vragen. In november lekte het nieuws dan ook uit dat Twitter bezig was om alle privéberichten van gebruikers standaard te versleutelen.

Beursgang

Des te vreemd dus dat Twitter besluit om dat project nu in de ijskast te zetten. Het is dan ook niet duidelijk waaróm de microblogdienst er niet meer mee doorgaat, maar hoogstwaarschijnlijk heeft het te maken met de enorme to-do-lijst die het bedrijf nog heeft. Twitter ging eind vorig jaar naar de beurs, en is vermoedelijk van plan het complete berichtensysteem overhoop te gooien. Daar zit veel mankracht in die weggehaald wordt bij het versleutelprogramma.

Veiligheid

Desondanks is Twitter nog steeds bezig de veiligheid van gebruikers te verbeteren. Zo versleutelt het bedrijf sinds kort wel iedere email naar gebruikers, en heeft het recent een systeem ingesteld genaamd "forward secrecy", waarmee iemand met de ontsleuteling geen oude berichten meer kan kraken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten