abonneren

Twitter start uitrol niet-chronologische tijdlijn

Twitter begint telkens meer op Facebook te lijken. Het sociale netwerk is gestart met het tonen van tweets in niet-chronologische volgorde. Een algoritme bepaalt welke tweets je waarschijnlijk het interessants vindt en zet die bovenaan.

Al jarenlang worden tweets op chronologische volgorde getoond. Van boven naar beneden zie je de nieuwste tweets als eerst. Maar volgens Twitter mis je daardoor ook een hoop informatie, die je misschien wel had willen zien.

Om oude tweets te zien, moet je soms ver scrollen. Daarom werd eerder al de 'Terwijl je weg was...'-functie toegevoegd, een bundeltje tweets van de afgelopen dagen.

Binnenkort ziet vermoedelijk je hele tijdlijn er zo uit. Facebook deelt op soortgelijke wijze je nieuwsoverzicht in. Daardoor zie je echter ook vaak dezelfde posts.

Opt-in... voor nu

Voor nu is de niet-chronologische tijdlijn nog opt-in. Om er gebruik van te maken, moet je daarvoor kiezen in het instellingenscherm. Over een aantal weken wordt het echter de standaard setting. Als je dat niet wilt, moet je het daarna weer uitschakelen.

In de aanloop naar deze verandering was de hashtag #riptwitter trending topic. Twitter-gebruikers gaven daarmee aan het niet eens te zijn met de veranderingen. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Twitter

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord