abonneren

"Twitter eenvoudig te hacken"

Volgens een Amerikaanse hacker zijn Twitter-accounts kinderlijk eenvoudig te hacken. De jongen noemt de sociale netwerksite een makkelijk doelwit vanwege de slechte beveiligingsmaatregelen.

De hacker 'Moon' vertelt over zijn hackactiviteiten, die hij voor geld of gewoon puur voor de lol uitvoert. Volgens Moon stelt de inlogbeveiliging van Twitter zo goed als niets voor. Hij maakt gebruik van 'brute force' hacking, oftewel het uitproberen van een enorme waslijst aan mogelijke wachtwoorden, in de hoop dat de gebruiker voor een van deze wachtwoorden gekozen heeft. Op de meeste sites zijn dit soort aanvallen niet mogelijk, omdat er na enkele verkeerde pogingen een captcha getoond wordt. Twitter kent deze beveiligingsmaatregel niet; de site blokkeert na een aantal pogingen alleen het ip-adres, iets dat door hackers vrij eenvoudig te omzeilen is. Moon gebruikt dan ook een geautomatiseerd programma dat alle wachtwoorden razendsnel afwerkt en daarbij continu van ip-adres wisselt. De hacker raadt mensen die waarde hechten aan hun account aan, om het account te voorzien van een sterk wachtwoord. Overigens is het voor de slachtoffers vaak wel mogelijk om het account weer te gebruiken, zij het met een andere Twitter-naam.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord