abonneren

Twitter 6 jaar

Twitter is vandaag op de kop af zes jaar en is in die tijd uitgegroeid tot het de-facto platform voor korte berichten op internet en is voor velen het favoriete sociale netwerk.

Met meer dan 500 miljoen gebruikers is Twitter het grootste open communicatiemedium op het web met berichten van velen naar velen.

Ernstige storingen en functionele problemen behoren na een aantal strubbelingen in de afgelopen jaren wel tot het verleden. De Twitter hashtags horen zo langzamerhand tot de standaard vocabulaire van de moderne mens. Voor de snelheid in het verspreiden van nieuws is Twitter vrijwel niet meer te verslaan. Denk aan de Twitterberichten rond het overlijden van Whitney Houston.


Een aantal Twitter feiten:

  • 60 miljoen tweets zijn er verstuurd in 2011
  • Het record aantal tweets per seconde staat op 12233 tijdens de Superbowl 2012
  • Twitter staat op de negende plaats van de meest populaire stites ter wereld
  • Twitter startte met een team van vijf man in 2006. Nu heeft Twitter 835 werknemers
  • Er was ruim drie jaar nodig om de mijlpaal van de eerste miljard tweets te passeren. Nu is er minder dan een week nodig voor dit aantal.
  • Lady Gaga (@LadyGaga) heeft meer dan 21 miljoen volgers op Twitter, dit maakt haar de meest gevolgde twittergebruiker. Barack Obama is de meest populaire politicus op twitter met 13 miljoen volgers. YouTube is het meest populaire merk op Twitter met 10 miljoen volgers.
  • De meest actieve Twitteraar is @Yougakudan_00 een 21-jarige Japanner met 36 miljoen tweets op zijn naam.
  • Twitter is beschikbaar in 28 talen.

Bron: Mashable

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord