abonneren

Tweede Kamer: ‘Ook stopcontacten in treincoupés tweede klas’

Volgens een meerderheid van de Tweede Kamer moet het reisgemak van de hedendaagse treinreiziger aanzienlijk verbeteren als hij ook de beschikking heeft over stopcontacten in tweede klas treincoupés van de Nederlandse Spoorwegen.

Momenteel hebben alleen veel eerste klas-treinstellen ingebouwde stopcontacten, om bijvoorbeeld laptops, smartphones of tablets mee op te laden tijdens de reis. In de tweede klas zijn echter in geen enkele NS-trein stopcontacten te vinden. Dit kan niet, vindt GroenLinks-Kamerlid Van Tongeren. Hij noemt het feit ‘achterhaald’ en vindt dat het tegenwoordig geen luxe meer moet zijn om deze ‘service’ aan te bieden. Een door hem ingediend voorstel pleit dan ook voor stopcontacten in de tweede klas.

Goed nieuws voor treinreizigers die dagelijks in de tweede klas zitten: een kamermeerderheid is voor het voorstel van Van Tongeren. De NS wordt hiermee gevraagd om bij de aankoop van nieuwe treinen én de renovatie van oude treinen ook in de tweede klas stopcontacten in te bouwen. Volgens de politici moet hiermee op termijn het comfort van treinreizigers erop vooruit gaan. De NS moet nog reageren op het besluit.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Trein

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord