Tweede Kamer: ‘Ook stopcontacten in treincoupés tweede klas’

Volgens een meerderheid van de Tweede Kamer moet het reisgemak van de hedendaagse treinreiziger aanzienlijk verbeteren als hij ook de beschikking heeft over stopcontacten in tweede klas treincoupés van de Nederlandse Spoorwegen.

Momenteel hebben alleen veel eerste klas-treinstellen ingebouwde stopcontacten, om bijvoorbeeld laptops, smartphones of tablets mee op te laden tijdens de reis. In de tweede klas zijn echter in geen enkele NS-trein stopcontacten te vinden. Dit kan niet, vindt GroenLinks-Kamerlid Van Tongeren. Hij noemt het feit ‘achterhaald’ en vindt dat het tegenwoordig geen luxe meer moet zijn om deze ‘service’ aan te bieden. Een door hem ingediend voorstel pleit dan ook voor stopcontacten in de tweede klas.

Goed nieuws voor treinreizigers die dagelijks in de tweede klas zitten: een kamermeerderheid is voor het voorstel van Van Tongeren. De NS wordt hiermee gevraagd om bij de aankoop van nieuwe treinen én de renovatie van oude treinen ook in de tweede klas stopcontacten in te bouwen. Volgens de politici moet hiermee op termijn het comfort van treinreizigers erop vooruit gaan. De NS moet nog reageren op het besluit.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Trein