abonneren

Tweede deel nieuwe functies Galaxy S3 bekend

Samsung heeft een tweede en laatste video gepost waarin de nieuwe functies van de aanstaande update voor de Galaxy S3 bekend worden gemaakt. Opvallend zijn de gepikte foto-functies van de Nokia Lumia 920.

De Galaxy S3 krijgt eerdaags een update naar Android 4.1.2. Samsung heeft besloten om dan ook de eigen TouchWiz interface te vernieuwen. Het update-pakket heet Premium Suite. Vorige week schreven we al over het eerste filmpje waarin de nieuwe functies van de update worden uiteengezet. Nu is de beurt aan de tweede set nieuwe features.

Foto’s

In de tweede Premium Suite video van Samsung wordt allereerst de nieuwe Paper Artist-functie uitgelegd. Hiermee kun je allerlei gereedschappen gebruiken om je foto’s kunstzinniger of minder saai te maken. Je kunt ermee in een foto schrijven en bijvoorbeeld filters toepassen of een deel van de foto zwart-wit maken.

Met de Low Light Shot-functie is het mogelijk om onder slechte lichtomstandigheden alsnog een foto te maken waarop de gefotografeerde objecten te onderscheiden zijn. Het betreft een feature waarbij de sluitertijd verlengd wordt. Daardoor kan de lens meer licht opvangen. De gebruiker moet de camera wel stilhouden en het object mag niet bewegen bij foto’s die met deze modus gemaakt worden. De Nokia Lumia 920 heeft een vergelijkbare functie, hoewel deze waarschijnlijk beter werkt doordat er bij de Lumia 920 ook nog beeldstabilisatie toegepast wordt.

De Best Face-functie is een andere interessante nieuwe functie voor de camera van de Galaxy S3 en is eveneens afgekeken van de Nokia Lumia 920. In deze modus neemt de camera van de S3 bij een groepsportret meerdere foto’s, waarbij hij gezichten herkent. Vervolgens kan er op de foto op een gezicht worden geklikt en kan deze vervangen worden door een gezicht van één van de andere kiekjes. Zo kun je dus meerdere foto’s samenvoegen, zodat niemand toevallig net met zijn ogen dicht staat of de andere kant op kijkt.

Overig

De Easy Mode is geïntroduceerd voor luie mensen en beginners op het gebied van smartphones. De S3 helpt je met deze optie om de vijf meest gebruikte widgets in te stellen, zodat je daar direct bij kan vanuit het beginscherm.

Sound Balance doet eigenlijk precies wat je zou verwachten. De geluidsbalans tussen rechts en links kan verschoven worden met deze optie. Zo kun je het linker oordopje meer volume geven dan de rechter bijvoorbeeld.

Setup Wizard is een functie waarmee het Accessibility-menu wordt weergegeven wanneer je de S3 aanzet. In het verlengde hiervan is bij de camera de optie Camera Easy Snap geïntroduceerd. Daarmee kunnen mensen die niet goed kunnen zien alsnog de camera gebruiken, doordat er bijvoorbeeld ingesteld kan worden dat de camera het zegt wanneer er een gezicht gedetecteerd is. Ook kan de camera vertellen welke knop er wordt ingedrukt. Wanneer je op de opname-knop drukt, zegt de telefoon bijvoorbeeld  “shutter”.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: update, Samsung Galaxy S3, premium suite

Laatste reactie