abonneren

Twee op de vijf smartphones is een Samsung

Het blijft lekker gaan met Samsung wat betreft de verkoop van smartphones. Twee op de vijf smartphones in Nederland is uit een fabriek van de Zuid-Koreanen gerold. Jaarlijks onderzoek van Telecompaper toont dat aan.

Volgens een onderzoek van Telecompaper over het eerste kwartaal van 2013 loopt twee op de vijf Nederlanders met een smartphone van Samsung in zijn zak. Het onderzoek wordt jaarlijks gedaan door de Telecompaper. Vorig jaar in het eerste kwartaal van 2012 had niet 40 procent, maar 34 procent een Samsung. Vooral bij abonnees groeide het aandeel van het Zuid-Koreaanse bedrijf flink. 80 procent van de Samsung-gebruikers heeft een abonnement. Naast Samsung zag Apple het Nederlandse marktaandeel ook groeien. Nokia en Blackberry zijn de verliezers.

Zoals bekend worden er steeds minder sms’jes gestuurd. De Nederlander stuurt nu gemiddeld 26 sms’jes per maand, waar dat vorig jaar nog 43 sms’jes per maand waren.

Typerend is dat mensen met prepaid-kaarten doorgaans geen smartphone hebben. Driekwart van de Nederlanders met een abonnement heeft inmiddels een smartphone. Het wordt verder alsmaar belangrijker welk besturingssysteem er op de telefoon staat. De reden dat mensen een smartphone nemen blijkt vooral het feit te zijn dat ze een aanraakscherm willen. Ook de populariteit van het merk wordt trouwens steeds belangrijker.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: onderzoek, Marktaandeel

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord