abonneren

Twee nieuwe Samsung-tablets op komst

Samsung heeft twee tablets op stapel staan die dezelfde resolutie zouden hebben als de Nexus 10, namelijk 2560 x 1600. Dat is meer dan full hd.
Ondanks de, volgens analisten, tegenvallende winstcijfers van Samsung, gaat het Zuid-Koreaanse bedrijf onverminderd door met het ontwikkelen van nieuwe apparaten. De R&D-afdeling staat niet stil en nu gaan er geruchten dat er een SM-P900 en een SM-P600 op de tekentafel liggen.

De typenummers SM-P900 en SM-P600 zijn genoemd door het Twitteraccount. Volgens dit Twitteraccount zal de P900 een tablet met 12.2 inch-scherm krijgen. De resolutie van dit scherm is 2560x1600 pixels, gelijk aan dat van de Nexus 10. De tablet zal worden aangedreven door de Exynos 5 Octa-chipset, het is niet bekend of het om de oude of de nieuwe variant gaat. Verder is er ondersteuning voor de S Pen waaruit je kunt opmaken dat de P900 onderdeel van de Note-familie zal gaan worden.

De P600 zou een 10 inch-scherm krijgen met dezelfde resolutie als de P900. Deze tablet zou gaan draaien op een Qualcomm Snapdragon 800-chipset en zou de concurrentie aan kunnen gaan met de opvolger van de Transformer Pad Infinity.

 

We hebben eerder gezien dat Samsung waarschijnlijk ook de nieuwe Nexus 10 zal gaan produceren. De SM-P900 en P600 zouden prima in het rijtje passen van Samsung-tablets die aan de bovenkant van de tabletmarkt worden gepositioneerd. Let wel: helaas zijn dit voor nu geruchten en heeft Samsung niets hierover bevestigd.

Geschreven door: Claudia Rahanmetan op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie