abonneren

Twee nieuwe Galaxy-smartphones van Samsung gepresenteerd

Samsung heeft twee nieuwe Galaxy-toestellen laten zien. De toestellen lijken erg op de S III en zullen waarschijnlijk in de goedkoopste categorie smartphones van het merk vallen.

Er zijn weer twee nieuwe telgen van de Galaxy-reeks gepresenteerd door Samsung. Deze keer gaat het om goedkope modellen. Zowel de Galaxy Young als de Galaxy Fame lijken erg op de Samsung Galaxy S III qua ontwerp. Ze hebben een gladde, glimmende witte achterkant en ronde vormen in de stijl van de Galaxy S III. Ook de diverse knoppen en sensoren zitten ongeveer op dezelfde plek.

De toestellen worden uit de doos geleverd met Android 4.1 en krijgen uiteraard de TouchWiz-interface van Samsung mee. Beide smartphones hebben een 1 GHz processor en een accucapaciteit van 1300 mAh. Ook zullen ze allebei een variant kennen waar twee simkaarten in passen. De opslagcapaciteit van de toestellen is uit te breiden.

De Galaxy Fame heeft een 3,5 inch-scherm met een resolutie van 480 x 320 pixels. Er is ondersteuning voor BlueTooth 4.0. Het opslaggeheugen is 4 GB en het werkgeheugen 512 MB. Er zit verder een 5 megapixel-camera op.

De Galaxy Young is voorzien van een 3,27 inch-scherm met eveneens een resolutie van 480 x 320 pixels. Hij ondersteund BlueTooth 3.0 en heeft een 3 megapixel-camera. Het werkgeheugen is wel iets groter dan die van de Fame en bedraagt 768 MB. Daarnaast is er 4 GB aan opslagruimte.

De Galaxy Young en Fame zullen naar schatting tussen de 100 en 150 euro gaan kosten.

Via: ZDNet

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: young, fame