abonneren

Turkije blokkeert TinyURL en Pastebin

Turkije heeft zijn inwoners de toegang tot TinyURL en Pastebin ontzegd nadat hackers een database van de Turkse ICT-autoriteit hebben gehackt. Pastebin werd gebruikt om de databases vervolgens te publiceren; waarom TinyURL is geblokkeerd blijft onduidelijk.

In operatie Digiturk heeft Anonymous vorige maand toegang verkregen tot diverse databases van de Turkse ICT-overheidsdienst BTK. De databases werden vervolgens gepubliceerd via Pastebin, waarbij ook ongecensureerde wachtwoorden en e-mailadressen beschikbaar werden gesteld. Tot nu toe had de Turkse regering geen tegenmaatregelen genomen, maar vandaag werd bekend dat inmiddels zowel Pastebin als url-verkorter TinyURL niet meer toegankelijk zijn.

Pastebin wordt vaker door hackers gebruikt om informatie anoniem te publiceren. Het blokkeren van de hele site is echter een zeer zware maatregel. TinyURL was niet direct betrokken bij de hack. Mogelijk wilde de Turken slechts toegang tot door hackers verkorte links blokkeren, maar is daarbij de complete dienst op zwart gezet.

Bron: Slashdot

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Anonymous, hackers, Turkije

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord