abonneren

Transformer Prime bootloader unlock nu mogelijk

Zoals beloofd bij de introductie, heeft Asus een tooltje voor het unlocken van de Transformer Prime Android-tablet beschikbaar gesteld.

Door velen wordt de Asus Transformer Prime gezien als het beste Android-tablet van dit moment. Er was echter ook veel kritiek van gebruikers, dat het onmogelijk was om alternatieve versies van besturingyssystemen op dit tablet te draaien. Kennelijk is het tablet populair bij Android-ontwikkelaars en hobbyisten die graag zelf gemodificeerde versies van Andoid gebruiken, de zogenaamde alternatieve ‘custom roms’, bijvoorbeeld van CyanogenMod.

Unlocken op eigen risico
Nu biedt Asus de Transformer-bezitters via een van de Asus-site te downloaden APK (installeerbaar programma), de mogelijkheid om de gelockte bootloader te unlocken. Asus waarschuwt wel dat het unlocken van de bootloader de garantie beëindigd. Als je deze app gebruikt, ben je niet meer in staat om de tablet te herstellen naar de originele Asus-software. Wie toch hulp van Asus nodig heeft na het unlocken van de bootloader, zal voor de ondersteuning moeten betalen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Laatste reactie