abonneren

Qosmio X870 3D: nieuwe generatie 3D notebook

Toshiba lanceert een nieuw gaming-notebook: de Qosmio X870 3D. Dit notebook is voorzien van nVidea's nieuwste 3D-technologie: 3D Vision 2.

De Qosmio X870 3D is een 17,3 inch notebook (43,9 cm) met een full HD beeldscherm die is uitgerust met nVidea's 3D Vision 2 technologie en de daarbij behorende nieuwe 3D Vision-bril. Deze bril is voorzien van 'lightboost'-technologie waarmee volgens nVidea en Toshiba 3D beelden 2 keer zo helder zijn als de vorige generatie. De nieuwe bril heeft grotere lenzen wat de diepteverwerking ten goede komt en extern licht meer blokkeert. De hdmi-poort op het notebook ondersteunt ook 3D, waardoor 3D-content op de notebook ook getoond kan worden op een 3D-tv.

De Qosmio X870 3D is uitgerust met 4 (2 x 2) Harman Kardon-stereoluidsprekers. Deze ondersteunen Slipstream-technologie die de bas in staat stelt om op vol vermogen en met weinig vervormingen geluid te spelen. Ook is er SRS Premium Sound 3D-audioverbeteringssoftware geïnstalleerd om surround-sound te simuleren.

Qua design is er gekozen voor een donkerzilverkleurige metallic-aluminium behuizing, een rood verlicht Qosmio-logo, afgeronde hoeken en een toetsenbord met rode backlight-verlichting.

Precieze specificaties zoals processor, grafische chip, opslag en geheugen zijn nog niet bekend. Welkunnen we zaken als wifi, bluetooth, usb3.0 en een blu-ray drive verwachten. De Qosmio X870 3D is naar verwachting in mei 2012 leverbaar vanaf € 1999.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Toshiba