abonneren

Toshiba presenteert 2-in-1 DynaPad met Windows 10

Toshiba komt met een moderne variant van zijn klassieke DynaPad. De DynaPad is een twee-in-één tablet/laptop die op Windows 10 draait en een stylus heeft.
Toshiba presenteerde het apparaat dinsdagmiddag. Hoewel de tablet met bijbehorend toetsenbord is gemaakt in samenwerking met Microsoft, is het model geen echte concurrentie voor de Surface Pro 4.

Specs

Zo heeft de DynaPad een full-hd-scherm van 1920 x 1280 van 12 inch, met 4 GB aan werkgeheugen. Aan de binnenkant zit een Atom-processor van 1,44Ghz.

Het apparaat is volgens Toshiba de dunste en lichtste 12"-laptop ter wereld, met slechts 6,6 millimeter dikte voor de tablet zelf - zonder het toetsenbord.

Stylus

De stylus die wordt meegeleverd is bedoeld om de tablet geschikt te maken voor schrijvers en artiesten, die met de DynaPad het idee moeten hebben een 'echt notitieblok in handen te hebben.' De stylus heeft een aantal knoppen waarmee de pen gebruikt kan worden met de Edge-browser en Microsofts Office-pakket.

Prijzen en beschikbaarheid

Het apparaat komt aanvankelijk eerst in Japan uit, waar het 130,000 yen gaat kosten (omgerekend zo'n 950 euro). Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar 'begin 2016' moet het apparaat ook in Europa te koop zijn.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: toshiba dynapad, dynapad