abonneren

Toshiba brengt twee Android-tablets uit in Nederland

Er komen twee nieuwe Android-tablets uit van Toshiba. Beide hebben een Tegra 4-chip en een schermresolutie van 2560 x 1600 pixels. De tablets heten Excite Pro en Excite Write en hebben een 10,1-inch scherm. Beide komen in juni in Nederland op de markt.

Toshiba brengt twee nieuwe Android-tablets uit. De Excite Write en Excite Pro hebben beide een 10,1-inch scherm met een resolutie van 2560 x 1600 pixels. De nieuwe Asus Transformer Pad Infinity en Nexus 10 hebben dezelfde hoge resolutie.

Beide tablets van Toshiba hebben 2 GB DDR3-geheugen en 32 GB opslag. Ze hebben een Tegra 4-chip van Nvidia die op 1,9 GHz draait. De grafische prestaties zijn flink verbeterd in verhouding tot de Tegra 3-chip. Harman Kardon is gestrikt voor de speakers, dus daar mag wat van verwacht worden. Verder hebben beide Android-tablets een 8-megapixelcamera en een microsd-slot ter uitbreiding van het opslaggeheugen. Een micro-hdmi-uitgang is ook aanwezig en connectiemogelijkheden omvatten wifi-ac, 3G, 4G en bluetooth 4.0.

Vlaggenschip Excite Write heeft betere functies als de Ecxite Pro. Zo kan er met een stylus op gepend worden en heeft de Write een Corning Gorilla Glass 2.

Naast de high-end tablets zijn heeft Toshiba ook een instapmodel geïntroduceerd. De Excite Pure heeft een schermresolutie van 1280 x 800 pixels, 1 GB RAM-geheugen en 16 GB opslag. Hij heeft een 3-megapixelcamera en een microsd-slot.

In juni worden de tablets in Nederland verwacht. De prijs voor de Excite Write is 599 euro, de Excite Pro kost 499 euro en de Pure 299 euro.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Toshiba, Tegra 4, excite pure, excite pro, excite write

Laatste reactie