Tor-router Anonabox maakt doorstart

De inmiddels beruchte Tor-router Anonabox is terug van weggeweest. De makers zijn een nieuwe crowdfundingcampagne gestart, nadat de vorige in de kiem werd gesmoord.

De Anonabox is een apparaatje dat je tussen je normale router en je computer hangt. Door de ingebouwde Tor-technologie wordt vervolgens al je internetverkeer geanonimiseerd.

Maar de bedenkers ervan werden al snel beschuldigd van plagiaat. Daardoor kon het project op Kickstarter niet worden voortgezet, en glipte de potentiële 600.000+ dollar door de vingers.

'Van fouten leer je'

Op een vergelijkbare website wordt de campagne nu voortgezet. Op Indiegogo stellen de makers dat 'het maar goed is dat het de vorige keer fout afliep, want de Anonabox is nu beter dan ooit tevoren.'

Dit keer is de printplaat wel degelijk zelf ontworpen en ook het design is ietwat aangepast, waardoor de router dit keer kleiner is. Het open source-besturingssysteem is verbetererd en de Tor-software update voortaan zichzelf naar de nieuwste versie.

Megahit

Online worden er echter alweer vraagtekens bij het project gezet, met name bij de achtergrond van bedenker August Germar. Hij zou weer over bepaalde zaken liegen, zoals over zijn betrokkenheid bij het officiële Tor-project.

Dat lijkt geïnterreseerde kopers echter weinig te deren, want de Anonabox is wederom een megahit. Er is al bijna 20.000 dollar toegezegd, waar de makers 'slechts' 13.000 dollar zochten. Wanneer de Anonabox te koop komt, kost deze zo'n 40 euro.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Tor