abonneren

Tor-beheerders vrezen aanval op netwerk

De beheerders van Tor vrezen een aanval op het anonieme netwerk, hoewel nog niet bekend is wie deze precies gaat uitvoeren.

Inmiddels zijn er al stappen ondernomen om de eventuele aanval op te vangen. "Onze gebruikers blijven anoniem, zelfs als de aanval doorgaat. Tor blijft veilig te gebruiken," zo leest de officiële Tor-blog

Vermoedelijk proberen de aanvallers de identiteit van een Tor-gebruiker te achterhalen. Volgens de makers van het netwerk heeft een dergelijke offensief echter grote consequenties voor álle Tor-gebruikers.

Consequenties

"Online privacy en vrijheid van meningsuiting is een recht voor iedereen. We hopen dat er van de aanval af wordt gezien, want veel goeie mensen gebruiken Tor," aldus de beheerders. "Journalisten, politici en vele anderen kunnen hun werk niet meer doen wanneer het Tor-netwerk offline gaat."

De aanvallers zouden het gemunt hebben op zogenaamde directory authorities, die in het Tor-netwerk verantwoordelijk zijn voor het omleiden van verbindingen. Als er daar genoeg van worden uitgeschakeld, werkt het netwerk niet meer.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Tor

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord