abonneren

Top vijf dagelijks tabletgebruik

Marktonderzoeker Gartner heeft onderzocht hoe media-tablets gebruikt worden. Zo wordt het tabletgebruik thuis steeds belangrijker ten opzichte van een smartphone en pc. Tablets worden vooral gebruikt voor e-mail (81 %), nieuws (69 %), weerberichten( 63 %), sociale netwerken (62 %) en gaming (60 %).

Meer dan de helft van de tabletgebruikers geeft nog steeds de voorkeur aan het lezen van kranten en tijdschriften op papier. Één op de drie gebruikt een tablet om een boek te lezen, dit geldt ook voor 13 % van de smartphonebezitters.

Een huis zonder papier is dan ook nog ver weg. Beeldschermen zijn nog geen rechtstreekse vervanging voor papieren uitgaven, maar de verschuiving van de informatieconsumptie van papier naar beeldscherm is wel degelijk begonnen.

Tablets krijgen een steeds dominantere plaats in het huishouden en zijn belangrijker dan mobiele telefoons en pc’s. Tablets worden het meest gebruikt in de woonkamer (86 %), slaapkamer (65 %) en de keuken (47 %). Ze worden meer doordeweeks gebruikt dan in het weekeinde omdat men dan vaker van huis weg is. De vormfactor, het handige formaat en eenvoudige gebruik zijn de belangrijkste redenen om een tablet aan te schaffen. Dit is ook de reden dat een tablet de voorkeur krijgt boven een pc. De tablets zijn, net als smartphones, meer een persoonlijk apparaat dan een pc. Zo deelt 45 % zijn tablet in het geheel niet met anderen.

Televisies zijn nog steeds het grootste en belangrijkste scherm in de huiskamer. Wel worden ze steeds vaker gelijktijdig gebruikt met  tablets en smartphones.

Gartner heeft het onderzoek eind 2011 uitgevoerd in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Australie, onder tabletbezitters die ten minste ook twee andere met internetverbonden apparaten bezitten.

Bron: Gartner

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie