abonneren

Top 5 verboden streamingdiensten

Hoewel het in Nederland verboden is om auteursrechtelijk beschermde mediabestanden te streamen of te downloaden, lijkt het illegale aanbod alleen maar te groeien. Onlangs maakte Stichting Brein bekend dat gebruikers van de populaire streamingdienst Popcorn Time risico lopen op schadeclaims van rechthebbenden, wat bijvoorbeeld in Duitsland al gebeurt. Bij welke andere diensten loop je soortgelijke risico’s?

Voetbal wedstrijden streamen met NosBall

Lange tijd verzamelde de website www.onsball.net illegale livestreams van voetbalwedstrijden. Sinds kort hebben de beheerders gekozen voor een andere domeinnaam, namelijk www.nosball.me. De livestreams van wedstrijden uit onder meer de Engelse, Spaanse, Duitse én Nederlandse competitie staan netjes onder elkaar. Het enige dat je hoeft te doen is klikken op een link en je kunt kijken. Een klein minpuntje: de streams lopen zo’n dertig seconden achter op de live-uitzendingen op televisie. Het is nog maar de vraag of VivoBall een lang leven beschoren is, want betaalzenders als FOX Sports en Sport1 zijn ongetwijfeld niet blij met dit initiatief.

Stream muziek gratis via Aurous

Aurous kun je het best vergelijken met de audiostreamingdienst Spotify, met als verschil dat het muziekaanbod illegaal is. Zo’n beetje alle populaire muziek is rechtstreeks beschikbaar in een gebruiksvriendelijke omgeving. Op het moment van schrijven ligt Aurous nadrukkelijk onder vuur bij Amerikaanse auteursrechtorganisaties, dus het is de vraag hoe lang je de dienst nog kunt gebruiken. Bovendien is d wegens een gerechtelijke uitspraak de downloadlink van de software van de officiële website verdwenen. Wie echter goed zoekt op internet kan de software nog wel ergens vinden.

Links naar andere streamsites op Movie4k

Movie4k houdt het al jaren vol als illegale aanbieder van nieuwe films en series. Bijna alle internationale titels zijn er te vinden. Houd er wel rekening mee dat de videokwaliteit niet is om over naar huis te schrijven, ondanks de naam van de site. Bovendien vind je op de pagina’s behoorlijk wat reclame en werken niet alle films even goed. Daarnaast is het vanwege de drukke interface nog een hele kunst om de juiste weblink te vinden voor het kijken van een film. Wie een beetje moeite doet, komt daar wel uit. Movie4k bewaart overigens zelf geen video’s op de eigen servers, want de website verwijst bij iedere film door naar andere streamingsites.

Voetbal fans streamen met SopCast

Met het programma SopCast is het mogelijk om tv-uitzendingen van andere gebruikers te bekijken. In de praktijk gebruiken veel mensen dit platform om uitzendingen van voetbalwedstrijden en andere sporten te delen. Ook live-streams van Eredivisie-wedstrijden zijn hier veelvuldig te vinden. Zodra je de software voor de eerste keer opstart, vraagt SopCast om accountgegevens. Het is ook mogelijk om anoniem in te loggen. Om bijvoorbeeld naar een voetbalwedstrijd te kijken, moet je wel weten bij welk kanaal je hiervoor terecht kunt. Voetbalfans delen de juiste kanaalnummers op onder meer clubfora en Twitter. 

Muziek streamen met TorrentTunes

Net als Aurous is TorrentTunes voornamelijk bedoeld voor het streamen van muziek. Alle nummers die je in TorrentTunes vindt, komen rechtstreeks uit het bittorrent-netwerk. Bij deze dienst hoef je geen tooltje te gebruiken om muziek te luisteren, want het werkt rechtstreeks vanuit je browser. Je typt de naam van een artiest, nummer of album in de zoekbalk en TorrentTunes gaat voor je op zoek in verschillende torrent-websites.  Het is met TorrentTunes niet mogelijk om afzonderlijke mp3’tjes te downloaden, want de muziek wordt rechtstreeks in je browser afgespeeld. Verder kun je ook eigen playlists maken. Er is een breed aanbod maar er zijn weinig artiesten van Nederlandse bodem te vinden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: sopcast, aurous, Popcorn Time, streamen, torrenttunes, movie4k