abonneren

TomTom nu ook in MapQuest opgenomen

De verkoopcijfers van TomTom's navigatiesystemen mogen dan wel onder druk staan, de Nederlandse navigatie-expert doet flink zijn best om alternatieve geldstromen aan te boren. Na Apple heeft TomTom nu ook een contract gesloten met het oeroude instituut MapQuest.

MapQuest levert onder meer gratis navigatiekaarten voor iPhone- en Android-toestellen. Blijkbaar was de dienst niet tevreden met de kwaliteit van de gebruikte kaarten, want MapQuest heeft een deal gesloten met TomTom, waarbij TomTom voortaan het kaartmateriaal zal aanleveren. De deal is aanvankelijk bedoeld voor Amerikaanse kaarten, al is niet uit te sluiten dat MapQuest ook andere landen gaat ondersteunen. Apple heeft een soortgelijke deal gesloten met TomTom: de vernieuwde Kaarten-applicatie van iOS 6 maakt niet langer gebruik van Google Maps, maar van een combinatie tussen Apple's eigen kaartendatabase en kaartgegevens van TomTom.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: Tomtom, Navigatie

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord