abonneren

TomTom maakt wegeninformatie beschikbaar voor overheid

TomTom introduceert een nieuw product voor overheden en bedrijven. Onder de naam Custom Travel Times krijgen instellingen toegang tot TomTom's verkeersdatabase.
Deze informatie geeft inzicht in de verkeersstromen en helpt bij het analyseren van het wegennet en het plannen van infrastructurele maatregelen.

TomTom gebruikt de verzamelde gegevens over het verkeer al voor het berekenen van de snelste route in de TomTom navigatietoepassingen onder de naam IQ-routes. De database bevat gedetailleerde informatie over weggebruik en reistijden van miljoenen kilometers wegen, voor verschillende momenten van iedere dag. Uit deze gegevens kan TomTom een fijnmazige rapportage maken over de prestaties van het wegennet, niet beperkt tot alleen de hoofdwegen.

Het gebruik van deze informatie over reistijden en wegbelasting kan door de instellingen worden gebruikt, zodat ze deze niet zelf hoeven te verzamelen met onderzoeksvoertuigen en apparatuur. Hiermee zijn aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk. TomTom zegt niets over de kosten van deze dienst.

Sinds 2007 verzamelt TomTom statistische informatie over miljoenen kilometers wegen wereldwijd met behulp van TomTom gebruikers. De Custom Travel Times dienst is beschikbaar in de Verenigde Staten zowel als een groot aantal Europese landen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord