abonneren

TomTom car kit voor smartphones en iPhone

TomTom introduceert een eigen handsfree carkit voor smartphones en iPhone. Deze autohouder is vooral bedoeld voor telefoneren en navigatie. Vreemd genoeg zwijgt TomTom over de introductie van een TomTom app voor Android.

De TomTom Hands-Free Car Kit voor smartphones is universeel voor smartphones. Het bidet een betere geluidskwaliteit met een ingebouwde speaker voor het telefoneren of navigeren. De Car Kit heeft een houder waar iedere smartphone in past. Ook is er een microfoon die op de zonneklep geklikt kan worden zodat telefoneren met betere geluidskwaliteit mogelijk wordt. Er is een laadmogelijkheid om het telefoontoestel op te laden vanuit de aanstekerplug.

iPhone en Android

De TomTom CarKit komt in twee uitvoeringen. Een speciaal voor de iPhone en een met een micro-usb aansluiting zoals gebruikelijk in Android-toestellen. Bij gebruik van BlueTooth kan ook de spraakbesturing in de telefoon gebruikt worden. Het is ook mogelijk om twee toestellen tegelijk aan te sluiten.

Nog steeds geen TomTom voor Android

De iPhone-versie is als kit met de TomTom navigatie te koop voor € 149. De Android-versie kost € 99. Waarom TomTom niet gelijk de eerder aangekondigde Android-navigatie-app uitbrengt, daar kunnen we alleen naar raden. Desgevraagd zwijgt TomTom hierover in alle talen met het antwoord dat de Car Kit ook zonder navigatie te gebruiken is. De kit werkt uiteraard ook met de navigatie van de concurrent!

Zie ook het promofilmpje:

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Tomtom

Nieuws headlines

Laatste reactie