abonneren

Toch nog BlackBerry met toetsenbord in ontwikkeling

Hoewel BlackBerry eerder aangaf te stoppen met het produceren van telefoons, komt er tóch nog een toestel aan. Inclusief toetsenbord, zo zegt BlackBerry-baas John Chen.

In een interview met Bloomberg meldt de topman dat 'er nog een BlackBerry met toetsenbord is beloofd.' "Hij komt er aan," aldus Chen. Verder laat hij nog niets los over de telefoon. De meest recente BlackBerry met toetsenbord is de Priv, tevens de eerste BlackBerry die op Android draaide. De verkoop ervan viel tegen, mede dankzij het dure prijskaartje.

De komst van de goedkopere DTEK50 kon het tij niet keren. Deze telefoon had overigens al geen toetsenbord meer. Nadat BlackBerry zei zelf geen smartphones meer te procuderen, dook nog de DTEK60 op. Wederom een keyboard-loos toestel, maar met snellere specificaties dan de DTEK50. 

Partners

Al eerder gaf het bedrijf aan dat BlackBerry niet in z'n geheel gaat verdwijnen. 'Partners' zouden de naam gaan gebruiken voor nieuwe telefoons, ook inclusief toetsenbord. Of Chen hier dit keer op doelt, is onduidelijk. Het ziet er in elk geval naar uit dat er momenteel minstens één nieuwe BlackBerry in ontwikkeling is. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Blackberry