abonneren

Toch geen iPads voor KLM-personeel

Na een succesvolle proef heeft KLM besloten het personeel toch niet te voorzien van iPads. Door bezuinigingen bij de luchtvaartmaatschappij is de benodigde 3,5 miljoen euro niet beschikbaar.

Eind vorig jaar werden vijftig piloten en vijftig pursers voorzien van een KLM-iPad en zestig piloten kregen KLM-apps voor hun eigen iPad. De apps vervingen enkele onderdelen van de dagelijkse workflow, zoals de checklist voor piloten en de passagierslijst voor pursers. Hoewel de vervanging het personeel goed beviel is besloten om niet het hele personeelsbestand te voorzien van het apparaat. Volgens Tim van Loosbroek, projectleider binnen KLM, was het personeel erg positief over het project: "Voor het vliegend personeel is dit de grootste innovatie sinds de uitvinding van de matrixprinter."

De beschikbaarstelling voor alle KLM-piloten en –pursers zou 3,5 miljoen euro gaan kosten. Van Loosbroek geeft aan dat het stopzetten direct te maken heeft met de kosten. Moedermaatschappij Air France-KLM maakte begin deze maand een verlies bekend van bijna een miljard euro. “Er is dus even geen geld voorzo'n forse uitgave”, aldus Van Loosbroek.

Bron: Computable

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: KLM

Laatste reactie