abonneren

Toch geen draadloze VR-headset van Intel

project alloy
Intel staakt de ontwikkeling van zijn draadloze VR-bril, die tot op heden bekend stond als Project Alloy. Er zou volgens de fabrikant te weinig vraag naar blijken vanuit klanten.

Project Alloy werd eind vorig jaar voor het eerst getoond, en sprak tot de verbeelding doordat de headset zonder kabels werkte. Maar daarnaast ook geen smartphone nodig had. Alle technologie - scherm, processor, tracking-camera's - zaten in de bril zelf verwerkt.

Draadloze virtual reality-brillen hebben desondanks de toekomst. Oculus en HTC werken beide aan draadloze modellen van respectievelijk de Rift en de Vive. Maar voor Intel was het nog wat te vroeg. De performance van Project Alloy liep te ver achter op die van bekabelde brillen.

Meer keuze

De komende maanden komen er een hoop nieuwe headsets op de markt. Asus, Dell, Lenovo, HP en Acer werken ieder aan een eigen mixed reality-bril voor Windows 10. Ook deze zitten nog met een kabel aan de pc vast.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: VR, intel

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord