abonneren

TMSC gaat chips voor iPad 4 maken

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) gaat de microchips voor de iPad 4maken. Deze Taiwanese fabrikant neemt de productie over van Samsung.

TSMC heeft een overeenkomst met Apple getekend voor de productie van de A6X chip die in de iPad 4 wordt gebruikt. De eerste exemplaren van de chip worden in het eerste kwartaal van dit jaar ter goedkeuring geleverd aan Apple, meldt France 24.

Apple probeert de productie over te hevelen van de concurrent Samsung naar andere partijen. Opvallend is dat Samsung nog steeds microchips en andere componenten maakt voor zijn grote Amerikaanse rivaal. Voor Samsung is een verminderde productie voor Apple niet zo heel erg, omdat het de componenten zelf goed kan gebruiken voor de eigen smartphones en tablets. Volgens schattingen moet Samsung maar liefst 70 procent van zijn processors nog gewoon inkopen, ondanks dat het Koreaanse bedrijf over eigen productielijnen beschikt.

Apple en Samsung bakkeleien al lange tijd met elkaar over allerlei patentkwesties. Deze worden vaak uitgevochten tot in de rechtbank aan toe. In augustus vorig jaar was Samsung door een Amerikaanse jury gesommeerd om aan Apple een schadevergoeding van ruim 1 miljard dollar te betalen. Dit was vanwege het illegaal overnemen van eigenschappen van de iPhone en iPad naar de Galaxy S smartphones. Samsung is tegen deze uitspraak in hoger beroep gegaan.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Processors, Ipad 4, a6x chip

Laatste reactie