Tip: zo krijg je direct Android 5.0.2 Lollipop op je Sony Xperia Z-toestel

Sony rolt de komende dagen een update uit naar Android 5.0.2 Lollipop, beginnen in de landen binnen de Baltische staten. Het is nog niet bekend wanneer Nederland aan de beurt is, maar wij hebben alsvast een tip om direct de update te installeren.

Om direct de update te ontvangen maak je gebruik van de Sony PC Companion Software. Die download je vanaf de Sony-website.

 

Stap 1: installeer Sony PC Companion

Download de Sony-software en installeer deze onder Windows. Sluit vervolgens je Sony-telefoon of -tablet aan op je pc via de usb-kabel. Zorg dat je op je telefoon of tablet de functie Software installeren hebt ingeschakeld. Deze vind je onder Instellingen > Draadloos en Netwerken > Xperia-connectiviteit > USB-verbinding. Zet het vinkje op de stand 'aan' bij Software installeren.

 

Stap 2: Smartphone verbinden

Start nu de Sony PC Companion Software en zorg dat je Sony smartphone of tablet is ingeschakeld. Zodra je beiden hebt gedaan, krijg je van de software meteen een melding dat er een update is voor je telefoon of tablet. Links bovenin zie je de interne versie (23.1.A.0.690), maar uiteindelijk gaat het toch echt om Lollipop.

 

Stap 3: Telefoon bijwerken

Het enige dat je nu nog hoeft te doen, is vanuit de PC Companion Software op de knop bijwerken te klikken. Let wel, je moet minstens 1,2 GB vrije ruimte op je telefoon hebben om de update te installeren. Zorg dat die ruimte beschikbaar is, door wat bestanden van de telefoon te verplaatsen en wellicht ook meteen een complete back-up van je telefoon of tablet te maken.

Na een druk op de knop Bijwerken wordt de telefoon bijgewerkt naar Android 5.0.2 Lollipop.  Houd de telefoon tijdens het updaten verbonden met je pc. Het toestel wordt een aantal keer opnieuw opgestart.

Wij hebben onze Sony Xperia Z3-telefoon succesvol bijgewerkt naar Android 5.0 Lollipop met de bovenstaande stappen. We kunnen niet garanderen dat de Lollipop-update voor ieder Sony-apparaat uit de Z-serie beschikbaar is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags: z, update