abonneren

Tilburgse dieven opgepakt via Find my iPhone-app

De politie heeft in Tilburg twee jongeren opgepakt die verdacht worden van het stelen van een tas van een 19-jarige Tilburgse. De jongeren konden worden opgespoord dankzij de volgapp op de iPhone 5 die in de tas zat.

 

In een onbewaakt ogenblik werd de tas van een 19-jarige Tilburgse uit een café gestolen. In de tas zat een iPhone 5 en nog een HTC-telefoon van haar vriendin. Op de iPhone 5 stond een volg/tracking-app geïnstalleerd. Ze vroeg een bekende in te loggen om na te gaan wat de huidige locatie van haar toestel was. Het bleek een woning in de wijk Zorgvlied te zijn waarop zij de politie inschakelde. Voordat de politie besloot om het pand binnen te vallen werd er eerst nader onderzoek verricht.

In de woning trof de politie inderdaad de tas met telefoons aan. De 21-jarige bewoner en een 21-jarige vrouw uit Moersel werden aangehouden. De iPhone heeft al lange tijd een ingebouwde Find my iPhone-optie en Google lanceerde onlangs de Android Device Manager die het mogelijk maakt om verloren toestellen via internet terug te vinden.

De politie adviseert gebruikers van smartphones om een volg/tracking-app te installeren op hun toestel zodat deze bij diefstal makkelijker op te sporen is. Eind vorig jaar maakte een gestolen iPhone al een foto van de dievegge en stuurde die naar zijn eigenaar.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie