abonneren

Tijdelijk geen nieuwe Windows Phone-apps

Microsoft laat op dit moment geen nieuwe apps toe in de Windows Phone Marketplace. Een certificaatprobleem zorgt namelijk voor moeilijkheden bij het installeren van nieuwe apps.

In voorbereiding op Windows Phone 8 is Microsoft bezig met het opzetten van een nieuwe backend voor ontwikkelaars. De invoering van dit Windows Phone Dev Center zorgt echter voor onverwachte problemen. Microsoft heeft last van een ongespecificeerd probleem met zijn digitale certificaten. Gebruikers die apps willen downloaden vanuit de Marketplace kunnen daarom sinds begin augustus last hebben van fouten en weigeringen om de app te installeren.

Het zou alleen gaan om Windows Phone 7.5-gebruikers die hun telefoon zelf een keer hebben bijgewerkt vanaf een oudere versie, en alleen om nieuwe apps. In de praktijk blijkt dat bijvoorbeeld een app als WhatsApp, die in de laatste paar dagen nog bijgewerkt is, op dit moment problemen kan geven bij het downloaden. Microsoft heeft nog geen indicatie gegeven wanneer het probleem wordt opgelost.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Windows Phone

Tags: marketplace